vineri, 6 martie 2009

Ciorba radauteana


Ingrediente :

7 pulpe de pui fara spate
4 morcovi
2 radacini patunjel
1 ardei gras (rosu)
4 galbenusuri de ou
300 gr. smantana
3-4 catei de usturoi
foi de dafin
verdeata dupa preferinta
otet
sare
piper

Se pun la fiert, in aproximativ 2-3 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare. Se fierbe pana ce carnea devine frageda (se desprinde de pe os).

Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert.

Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou.Se ia cu polonicul supa si se pune peste amestecul de mai sus. Se amesteca si apoi se toarna in oala amestecand contiunu.

Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute.

Este o ciorbita foarte gustoasa , apreciata foarte mult de Alex , care mai nou a descoperit ca e foarte fain sa pescuiesti cu linugra in farfurie :) si perfera mai nou supele si ciorbitele.

In loc de pulpe se poate folosi si piept de pui, depinde de preferinte.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Arata super bine. Mie imi iese cam apa chioara, nu reusesc sa pun cantitatea optima de smanatana, deoarece mereu mi se pare prea multa.

    RăspundețiȘtergere
  2. In cazul acesta foloseste smantana mai slaba , adauga mai putin si apoi poti sa adaugi la servire , daca ti se pare prea putin.

    Mie imi place cu multa smantana :))

    RăspundețiȘtergere