vineri, 9 ianuarie 2009

Chec cu morcovi si mar

Ieri fericita fiind ca am gasit forma din silicon pe care o cautam de mult , m-am gandit ca trebuie sa o si incerc. Vrand sa fac o reteta care sa il incante si pe Alex, sa fie si santoasa .... am scormonit in caietelul cu retete si avand toate ingredientele in casa m-am hotarat sa fac acest chec cu morcovi si mar.



Ingrediente :

1 mar mare
4 morcovi potriviti
200 gr zahar
sucul de la o portocala
100 ml apa minerala
50 ml ulei
1 lingura scortisoara
300 gr faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt

Intr-un bol se amesteca apa , uleiul , sucul de portocala si zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Se adauga marul si morcovii dati pe razatoare, scortisoara.



Faina se amesteca cu bicabonatul si praful de copt si se aduga compozitiei de mai sus. Se amesteca bine.



Se pune in forma sau in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina , sau cu hartie de copt si sa da la cuptor la foc protivit aproximativ 45 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facut.



Se taie cand e rece.





Copilul abia astepta sa se raceasca. Mama cald , mama papa , mama taie .... nu avea rabdare sa se raceasca. Si a papat cu o pofta.



P.S. Checul acesta este foarte aromat si bun . Pana si mofturosul meu sot a papat.

Pofta buna !

8 comentarii:

  1. Draga Hermite!
    Ma bucur ca pot sa-ti las mesaj acum.
    Am mai incercart dar nu am putut intra ...s-a mai intimplat si la alte persoane! Imi place checul tau cu mere si morcov (eu pun si nuca...)
    dar puiutul tau este dulce tare!!!
    Sa fiti fericiti si pentru ca este inca la inceput de An Nou...La Multi Ani! cu sanatate si tot ce va doriti!
    Cu drag, Nina

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nina ,

    sunt convinsa ca nuca ii da un gust si mai bun.
    Iti multumesc pentru urari , ti le intoarcem inzecit.

    Hermine

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, ce bun trebuie sa fie! Trebuie sa incerc si eu. Arata super bine in poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt f curioasa cum iese. Eu pun in tava dreptunghiulara.

    Cat costa forma de mai sus?

    RăspundețiȘtergere
  5. Lore nu conteaza in ce forma o faci , e buna la gust, foarte aromata , daca vrei poti sa adaugi si nuca .
    Forma am cumparato de la TCM si a fost undeva pana in 20 ron .

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,intrebarea mea este daca aceasta forma de silicon se poate folosi si in cuptorul cu gaz sau doar cel electric?Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc anticipat.

    Sorana

    RăspundețiȘtergere
  7. Sorana -- se poate folosii in orice fel de cuptor , doar ca se pune forma pe o tava si se introduce in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gand la gand. Acum am observat ca si tu ai postat o reteta asemanatoare cu a mea. Am folosit si aceeasi forma guguluf. :)

    RăspundețiȘtergere