Ingrediente :
1 caserola carne macinata (600gr)
un catel de usturoi
2 oua
condimente : legume dezhidratate, boia de ardei dulce, piper, sare
frunze de patrunjel ( dezhidratate)
jumatate de paine
Am pus intr-un castron carnea , ouale , condimentele, usturoiul pisat frunzele de patruje.
Painea am inmuiato in apa , am stors bine miezul si l-am adaugat in castron.
Am amestecat bine bine .
Am format chiftelute si le-am pus intr-o tava pe hartie de copt .
La foc potrivit (nu prea tare , ca sa se faca si in interior) in aproximativ 40 de minute au fost gata. Binenteles ca le-am intos si pe o parte si pe alta .
E o metoda de a face chiftele fara a le praji in ulei , mult mai sanatoasa pentru copii cat si pentru adulti.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bine te-am gasit, Hermine! :)
RăspundețiȘtergereImi place cum gatiti voi doi, tu cu Alex!!! :P
...si chiftelutele astea la cuptor sint precis gustoase, pentru ca si eu obisnuiesc sa le fac asa...
Te-as fi votat dar nu ti-ai pus inca "casuta de votat"...
Ma bucur sa vad ca esti din Timisoara, ca mine... :)
Toate cele bune!
...steluta cu nr. 3 a fost de la noi!!! :P
RăspundețiȘtergereDe la mine si Bogdi, adica! :)
Succes in continuare!
Draga Hermine, de-abia acum te-am descoperit, cu ocazia concursului. Ai 5 puncte de la mine, felicitari pentru blog si pentru copilas.
RăspundețiȘtergereLaura bine ai venit !
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vot . Si eu te-am votat. Iti urmaresc blogul de ceva timp .... e drept din umbra. Incet incet sper sa prind tupeu :)
Te pup
Hermine
Didona bine ai venit !
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vot si pentru felicitari.
Hermine
Eu fac aceste chiftelutze minunate o data pe saptamana.Si le-am conceput si cu carne de pui!Bune rau!
RăspundețiȘtergereSi cu multe avantaje, pentru ca nu suportam prajelile si mirosul care iese din ele. Si o distractie impreuna cu fiul meu, pentru ca folosim formele de prajituri pentru a face chiftelele.
Succes, Hermine!Pupici, Alex!